Ακολουθείστε μας στο

Σαλάτα λαχανικών με κατσικίσιο τυρί κορμό

Σαλάτα λαχανικών με κατσικίσιο τυρί κορμό

Υλικά

  • 300 γρ. αντίδια
  • 1 φινόκιο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα)
  • 1 μικρό ραντίσιο
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κορμό

Για τη βινεγκρέτ

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 πρέζα αλάτι/πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας το λάδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ξίδι σε βαζάκι που κλείνει. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά και αφαιρούμε το σκόρδο. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Τα ανακατεύουμε και βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια. Κόβουμε 6 φέτες από το ψωμί και τις ψήνουμε μέχρι να κάνουν κρούστα στο γκριλ. Σε πιατέλα βάζουμε στη μέση τα λαχανικά και γύρω τις φέτες του ψωμιού. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και τοποθετούμε πάνω στο ψωμί τις φέτες από το κατσικίσιο τυρί.

 

επιστροφή