Ακολουθείστε μας στο

Η ΦΑΡΜΑ ΜΑΣ

Λίγα λόγια για τη ΦΑΡΜΑ μας...

Στην πανέμορφη Εύβοια, στο χωριό Στύρα, σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει αρμονικά την αύρα της θάλασσας και τον αέρα του βουνού, δημιουργήθηκε η MALTEZOS FARM, μια πρωτότυπη φάρμα κατσικιών που αριθμεί περίπου 500 ζώα με δυνατότητα ανάπτυξης σε 2.000 ζώα.

Εγκατεστημένη εκεί από το 1989 σε ιδιόκτητο αγρόκτημα 50 στρεμμάτων, η MALTEZOS FARM αποτελεί το πρωτοποριακό και καινοτόμο όραμα του ιδρυτή και εμπνευστή της Λάζαρου Μαλτέζου. Προερχόμενος από οικογένεια με μεγάλη κτηνοτροφική παράδοση (ο παππούς του προμήθευε με τυριά τη βασιλική αυλή), παρότι ο ίδιος μαθηματικός, μαθήτευσε στα καλύτερα τυροκομεία της Γαλλίας από όπου και έφερε πρώτος τις συνταγές των παγκοσμίως γνωστών τυριών chèvres στην Ελλάδα.

Στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της MALTEZOS FARM λειτουργεί το τυροκομείο, όπου φτιάχνονται τα περίφημα γαλλικά τυριά chèvres. Τα chèvres είναι από τις πιο δημοφιλείς σειρές τυριών στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο, πολύ νόστιμα και υγιεινά, καθώς φτιάχνονται από 100% κατσικίσιο  γάλα με τις καλύτερες προδιαγραφές. Για να το πετύχει αυτό, ο Λάζαρος Μαλτέζος, δημιουργός της φάρμας, διάλεξε τις καλύτερες γαλλικές ράτσες κατσικιών Alpine και Zaanen, που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την πολύ μεγάλη γαλακτοπαραγωγική τους ικανότητα.

Όραμα της MALTEZOS FARM και κοινό πάθος όλων εμάς, είναι η παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα σε μια άρτια και σύγχρονη μονάδα παραγωγής με την επεξεργασία 100% τοπικού ελληνικού γάλακτος. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται σύμφωνα με τα ελληνικά και τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP/ISO 22000).